Политика на поверителност


Ние разбираме, че като посетител на нашия онлайн магазин, Вие бихте могли да имате известни опасения във връзка с информацията, която ни предоставяте, както и относно начина, по който ние боравим с нея.

Ние уважаваме правото Ви за запазване на поверителността на Вашите лични данни. В тази политика за поверителност се описва каква информация събираме и как я използваме. Тази политика за поверителност се отнася единствено за информация, която се събира чрез този сайт и не се отнася за информация, събирана чрез каквито и да е други източници.

Посещавайки www.babaneli.com, Вие приемате практиките, описани в настоящото обявление за поверителност.

Информация, която събираме
На нашия онлайн магазин ние събираме някои лични данни, като например: име, телефонен номер, e-mail адрес, физически адрес на посетителите, избрали да се регистрират или да пазаруват от нашия онлайн магазин.
Събраната информация се обработва и съхранява с цел управление на заявки, изпълнение на поръчки, подобряване на функционалността на нашия сайт и изпълнение на задълженията ни към Национална агенция по приходите, Министерство на вътрешните работи и други държавни и общински органи, както и за счетоводни и статистически цели.
Ние не изискваме да предоставяте персонално идентифицираща (лична) информация (като например ЕГН и номер на л.к); информация, разкриваща расов или етнически произход, политически или филовски убеждения или членство в синдикални организации; генетични или биометриччни данни; информация за здравословното състояние и сексуална ориентация.
Ние не изискваме от Вас да се регистрирате, за да видите нашия сайт или за да осъществите достъп до по-голямата част от съдържанието му.  Но ако се регистрирате, Вие ще можете да използвате някои допълнителни функции, които Ви дават възможност да получавате достъп до допълнителна информация за Вашите любими продукти, да преглеждате Ваши минали заявки и други.
 
При дадено съгласие от Ваша страна, Вие може да получавате търговски съобщения за промоционални оферти, отстъпки, както и информация за наши продукти и услуги по електронна поща или чрез други електронни средства или устройства.
Вие можете по всяко време да оттеглите Вашето съгласие или да промените Вашия избор като използвате менюто "Бюлетин" от нашия сайт.
 
Начините за събиране на  информация, които ние използваме са
- Регистрация - За да се възползвате изцяло от нашите услуги, Вие можете да изберете да се регистрирате на нашия сайт. В процеса на регистрация ние искаме определени данни (като например име, адрес и информация за контакт с Вас), за да можем да Ви предоставим нашите услуги или информация, за да структурираме по-добре нашия Сайт, така че да отговаря по-пълно на Вашите нужди, както и за да персонифицираме контактите си с Вас.
- Покупка без регистрация - За да можем да изпълним, направената от Вас поръчка, ние се нуждаем от определени данни (като например име, адрес и информация за контакт с Вас).
- E-mail - Когато Вие поискате да Ви изпратим актуална информация или да отговорим на Ваше запитване по електронна поща, Вие можете да ни предоставите определена информация като например, адреса на Вашата електронна поща, за да можем да изпълним Вашето искане.
- "Контакт с нас" меню - Ако Вие контактувате с нас чрез връзката за контакт в този сайт "Контакт с нас", ние искаме от Вас информация като например, Вашето собствено име, e-mail адрес и друга информация, за да можем да отговорим на Вашите въпроси и коментари. По Ваш избор Вие можете да предоставяте и допълнителна информация.
- Информация, събирана чрез автоматични средства - Ние можем да използваме cookie-та (бисквитки), за целите на предоставяне на пълна функционалност на нашия магазин, подобряване на потребителското преживяване, статистически цели, улеснен достъп и др., с което Вие се съгласявате чрез използването на нашия уебсайт. Вие можете по всяко време да контролирате и/или изтривате „бисквитките“ чрез настройките на използвания от Вас браузър. „Бисквитките“ не представляват лични данни и не се използват за идентифициране на посетителите и ползвателите на електронния магазин.

За какъв срок пазим Вашите лични данни
Ние съхраняваме Вашите лични данни за срок не по-дълъг от съществуването на профила Ви в онлайн магазина. След заличаване на профила Ви, ние полагаме необходимите грижи да се изтрият и унищожат всички Ваши данни, без ненужно забавяне или да ги анонимизираме (т.е. да ги приведем във вид, в който не се разкрива Вашата личност).
Ние обработваме Вашите лични данни, които сте предоставили при извършване на поръчка без регистрация в онлайн магазина, до приключване на поръчката, освен ако не сте дали своето изрично съгласие при извършване на поръчката данните Ви да се обработват за целите на подобряване на услугата, предоставяне на препоръчано съдържание за Вас, индивидуални условия, промоции, както и за статистически цели.
Вашите лични данни, предоставени във връзка с направени онлайн поръчки, се съхраняват за срок от 5 години за целите на защита на правните ни интереси при съдебни или административни спорове с потребители на онлайн магазина. В случай, че срокът за съхранение на данните е необходим да бъде удължен с оглед изпълнение на наше нормативно задължение или с оглед на легитимни интереси или друго, ние ще Ви уведомим.
Ние съхраняваме Вашите лични данни на законните представители на търговските си партньори за срока на изпълнение на договора, за спазване на легитимните ни интереси и законови задължения, като този срок може да надхвърля срока на сключения договор.

Как използваме и споделяме Вашата информация
Информация за нашите клиенти е важна част от нашия бизнес и ние не сме в бизнеса да я продаваме на други лица. Ние споделяме информация за клиента само с описаните по-долу.
- Агенти - Ние наемаме други фирми и физически лица да изпълняват функции от наше име. Примерите включват изпълнение на поръчки, доставка на пакети, изпращане на поща и електронна поща, премахване на повтаряща се информация от списъци с клиенти, анализ на данни, предоставяне на маркетингова помощ, обработка и предоставяне на обслужване на клиентите. Те имат достъп до лична информация, необходима за изпълнение на техните функции, но не може да я използва за други цели.
- Защита на www.babaneli.com - В разрешените от местното законодателство случаи, ние можем да разкриваме информация, когато считаме, че това е необходимо за разследване, за предотвратяване на реално или евентуално криминално престъпление или за предотвратяване на понасянето на щети от нас или от други лица, в случай, че се изисква по закон, или в отговор на искане от правораздавателните органи или от други държавни органи.
- С Ваше съгласие - Различно от посочено по-горе, ще получите известие, когато информация за Вас може да отиде при трети лица и Вие ще имате възможност да изберете да не споделя информацията.

Какви са Вашите права при събирането, обработването и съхранението на личните Ви данни

Оттегляне на съгласието за обработване на личните Ви данни
Ако не желаете предоставените от Вас лични данни да се обработват за маркетингови и статистически цели, Вие можете по всяко време да оттеглите съгласието си за обработка, като попълните формата за оттегляне на съгласие в Приложение № 1 или чрез искане в свободен текст, и ни го изпратите по имейл. След като получим Вашето искане, ще Ви изпратим на имейла, който сте посочили за кореспонденция, писмо с подробни инструкции за верификацията Ви като субект на личните данни, за които е заявено оттегляне на съгласието. Оттеглянето на съгласието не се отразява на законосъобразността на обработването на лични данни, което сме извършвали до този момент.

Право на достъп
Вие имате право да изискате и получите от нас потвърждение дали се обработват лични данни, свързани с Вас, като изпратите искане в свободен текст по имейл. Също така имате право да получите достъп до данните, свързани с Вас, както и до информацията, отнасяща се до събирането, обработването и съхранението на личните Ви данни. След като получим Вашето искане, ще Ви изпратим на имейла, който сте посочили за кореспонденция, писмо с подробни инструкции за верификацията Ви като субект на личните данни, до които е заявен достъп. След извършване на верификацията ние ще Ви предоставим при поискване, копие от обработваните лични данни, свързани с Вас, в електронна или друга подходяща форма. Предоставянето на достъп до данните е безплатно, но ние си запазваме правото да наложим административна такса, в случай на повторяемост или прекомерност на исканията.

Право на коригиране или попълване
Вие можете по всяко време да коригирате или да попълните неточните или непълни лични данни, свързани с Вас, през опцията „Редакция данните в профила“ или като отправите искане до нас по имейл в свободен текст.

Право на изтриване („да бъдеш забравен“)

Вие имате правото да поискате от нас да изтрием част или всички свързани с Вас лични данни, а ние имаме задължението да ги изтрием без ненужно забавяне, когато е налице някое от посочените по-долу основания:
- личните данни повече не са необходими за целите, за които са били събрани или обработвани по друг начин;
- Вие оттеглите своето съгласие, върху което се основава обработването на данните и няма друго правно основание за обработването;
- Вие възразите срещу обработването на свързаните с Вас лични данни, включително за целите на директния маркетинг и няма законни основания за обработването, които да имат преимущество;
- личните данни са били обработвани незаконосъобразно;
- личните данни трябва да бъдат изтрити с цел спазването на правно задължение по правото на ЕС или правото на държава членка, което се прилага спрямо нас;
- личните данни са били събрани във връзка с предлагането на услуги на информационното общество.

Ние не сме длъжни да изтрием личните данни, ако ги съхраняваме и обработваме:
- за упражняване на правото на свобода на изразяването и правото на информация;
- за спазване на правно задължение, което изисква обработване, предвидено в правото на ЕС или правото на държавата членка, което се прилага спрямо нас или за изпълнението на задача от обществен интерес или при упражняването на официални правомощия, които са ни предоставени;
- по причини от обществен интерес в областта на общественото здраве;
- за целите на архивирането в обществен интерес, за научни или исторически изследвания или за статистически цели;
- за установяването, упражняването или защитата на правни претенции.

За да упражните правото си за бъдете забравен, е необходимо да изпратите по имейл искане за изтриване на личните Ви данни, които ние обработваме, като попълните формата в Приложение № 2 или чрез искане в свободен текст, след което ние ще Ви изпратим на имейла, който сте посочили за кореспонденция, писмо с подробни инструкции за верификацията Ви като потребител на магазина и субект на личните данни, за които е отправено искане за изтриване. След като удостоверим идентичност на лицето, отправило искането и лицето, за което се отнасят данните в съответствие с изпратените Ви инструкции, ние ще изтрием всички данни, които обработваме за Вас. Ако има направена от Вас поръчка, която е в процес на обработване, най-ранният момент, в който можете да поискате да бъдете „забравен“, е при успешното завършване на поръчката.

Право на ограничаване
Вие имате право да изискате от нас да ограничим обработването на свързаните с Вас данни, като ни изпратите искане в свободен текст по имейл, когато:
- оспорите точността на личните данни, за срок, който ни позволява да проверим точността на личните данни;
- обработването е неправомерно, но Вие не желаете личните данни да бъдат изтрити, а само използването им да бъде ограничено;
- ние не се нуждаем повече от личните данни за целите на обработването, но Вие ги изисквате за установяването, упражняването или защитата на свои правни претенции;
- Възразили сте срещу обработването в очакване на проверка дали нашите законните основания имат преимущество пред Вашите интереси.

След като получим Вашето искане, ще Ви изпратим на имейла, който сте посочили за кореспонденция, писмо с подробни инструкции за верификацията Ви като потребител на магазина и субект на личните данни, за които е отправено искане за ограничаване на обработването. След извършване на верификацията, ние ще преустанови обработката на Вашите данни, но няма да премахнем публикациите, които сте направили в онлайн магазина, ако има такива.

Право на преносимост
Ако сте дали съгласие за обработване на Вашите лични данни или обработването е необходимо за изпълнението на договора с нас, или ако данните Ви се обработват по автоматизиран начин, Вие можете:
- да поискате от нас да Ви предоставим Вашите лични данни в четим формат и да ги прехвърлите към друг Администратор;
- да поискате от нас пряко да прехвърлим Вашите лични данни към посочен от Вас администратор, когато това е технически осъществимо.
Вие можете да упражните правото на преносимост като ни изпратите по имейл попълнена формата съгласно Приложение № 3 или искане в свободен текст, след което ние ще изпратим на имейла, който сте посочили за кореспонденция, писмо с подробни инструкции за верификацията Ви като потребител на магазина и субект на личните данни, за които е отправено искане за преносимост.
След извършване на верификацията ние ще изпратим на посочения от Вас имейл данните, които обработваме за Вас, във формат CSV.

Право на получаване на информация
Вие можете да поискате от нас да Ви информираме относно всички получатели, на които личните данни, за които е поискано коригиране, изтриване или ограничаване на обработването, са били разкрити. Ние може да откажем да предоставим тази информация, ако това би било невъзможно или изисква несъразмерно големи усилия.

Право на възражение
Вие можете да възразите по всяко време срещу обработването на лични данни от нас, включително ако се обработват за целите на профилиране или директен маркетинг.

Как защитаваме Вашите данни
Сигурността на личната информация е важна за нас. Ние сме Администратор на лични данни, вписани в "Регистър на администраторите на лични данни и регистри", водени от тях с идентификационен  № 47278 и като такива ние използваме много отговорно Вашата информация.
Въпреки това, ние не можем да гарантираме абсолютната сигурност на Вашата информация, породена от неоторизиран достъп, злоупотреба или изменение на информацията, подадена от Вас на нашия сайт.
До максимално разрешената по закон степен, ние отхвърляме всякаква отговорност по отношение на всякакви щети, които бихте могли да понесете в резултат на каквито и да е загуби, неоторизиран достъп, злоупотреба или изменение на каквато и да е информация, подадена от Вас на нашия сайт.
Ако ние установим нарушение на сигурността на личните Ви данни, което може да породи висок риск за Вашите права и свободи, ние ще Ви уведомим без ненужно забавяне за нарушението, както и за мерките, които са предприети или предстои да бъдат предприети.

В случай на нарушаване на правата Ви съгласно горепосоченото или приложимото законодателство за защита на личните данни, имате право да подадете жалба до Комисията за защита на личните данни, както следва:

Наименование: Комисия за защита на личните данни.
Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Адрес за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Телефон: 02 915 3 518
Интернет страница: www.cpdp.bg

Актуализации на тази Политика за поверителност
Моля, имайте предвид, че ние имаме право по всяко време да променяме информацията на този сайт и/или тази Политика за поверителност без уведомление.
Вие трябва редовно да преглеждате тази Политика за поверителност за наличието на евентуални промени. Всички промени влизат в сила незабавно, в момента на публикуването на ревизираната Политика за поверителност на този сайт. С продължаване на използването на този сайт, вие се съгласявате с всички промени, а с предоставянето на непрекъснат достъп до този сайт, ние Ви уведомяваме за приемането от наша страна на Вашето съгласие с такива промени.

Свържете се с нас в случай, че имате каквито и да е въпроси относно тази Политика за поверителност.

Информация относно дружеството, което обработва данните Ви:
Наименование: "Нел Проект" ЕООД.
Седалище и адрес на управление: гр. Балчик.
Адрес за упражняване на дейността: гр. София.
Данни за кореспонденция: Email - sales@babaneli.com , тел - +359 889 632 221.
ЕИК/БУЛСТАТ: 204315326
Вписване в публични регистри: ЕИК 124033508.
Номер на удостоверение за администратор на личните данни № 47278.
Уебсайт: www.babaneli.com




Приложение № 1
Форма за оттегляне на съгласие за целите на обработка

Вашето име*: .........................
Вашият имейл, който предоставяте за кореспонденция*: .........................
Данни за обратна връзка (e-mail)*: .........................

До
Наименование: .........................
ЕИК/БУЛСТАТ: .........................
Седалище и адрес на управление: .........................
Адрес за кореспонденция: .........................
Телефон: .........................
E-mail: .........................
Уебсайт: .........................

С настоящото оттеглям съгласието си за обработване на предоставените от мен лични данни за целите на получаване на информационен бюлетин, рекламни съобщения или други маркетингови материали, като съм запознат/а с условията за оттегляне на съгласието в съответствие със Задължителната информация за правата на лицата по защита на личните данни на електронния магазин.



Приложение № 2
Искане „да бъда забравен“ - за изтриване на личните данни, свързани с мен

Вашето име*: .........................
Вашият имейл, който предоставяте за кореспонденция*: .........................
Данни за обратна връзка (e-mail)*: .........................

До
Наименование: .........................
ЕИК/БУЛСТАТ: .........................
Седалище и адрес на управление: .........................
Адрес за кореспонденция: .........................
Телефон: .........................
E-mail: .........................
Уебсайт: .........................

Моля всички лични данни, които събирате, обработвате и съхранявате, предоставени от мен или от трети лица, които са свързани с мен, съобразно посочената идентификация, да бъдат изтрити от Вашите бази данни.

Декларирам, че ми е известно, че част или всички от личните ми данни могат да продължат да бъдат обработвани и съхранявани от администратора за целите на изпълнение на законовите му задължения.



Приложение № 3
Искане за преносимост на лични данни

Вашето име*: .........................
Вашият имейл, който предоставяте за кореспонденция*: .........................
Данни за обратна връзка (e-mail)*: .........................

До
Наименование: .........................
ЕИК/БУЛСТАТ: .........................
Седалище и адрес на управление: .........................
Адрес за кореспонденция: .........................
Телефон: .........................
E-mail: .........................
Уебсайт: .........................

Моля всички свързани с мен лични данни, които се събират, обработват и съхраняват във Вашите бази данни, да бъдат изпратени във формат CSV на:
e-mail: .........................
Администратор – приемащ данните: .........................
Наименование: .........................
Идентификационен номер (ЕИК, БУЛСТАТ, рег. номер в КЗЛД): .........................
E-mail: .........................