За нас

Бутик "Баба Нели" е създаден, за да сбъдне една голяма мечта.


Казавам се Нели, също като моята баба, която ми показваше как да направя първите си бримки, когато бях дете. Тогава открих колко завладяващо може да бъде това умение и за първи път се влюбих в плетеното.
С течение на времето, това занимание остана на заден план, въпреки че винаги съм уважавала това изкуство. 
Учех, работех и се развивах в съвсем различна сфера от плетенето - бях програмист, докато преди около 2 години напуснах работа. Тогава имах повече свободно време и седнах да плета отново - за пръв път от 16 години. Бях забравила много от основните бримки, но лесно си ги припомних, тъй като когато правиш нещо, което обичаш, то го вържиш с лекота.
В началото изплетох само няколко неща за приятели: един чифт терлички и две играчки, които те харесаха и така дойде идеята да предлагам моите плетива, което постави началото на бутик "Баба Нели".


Много често ми задават въпроса защо съм го кръстила "Баба Нели" и мисля, че тук е мястото да отговоря на този въпрос. Плетенето и името ми са две от нещата, които ме свързват с моята баба, която първа ми показа вълшебния свят на плетивата. Затова името на моя бутик представя не само мен, но е и благодарност към нея за уменията, които ми е предала.


Бутик "Баба Нели" е малък магазин, в който ще намерите продукти, в изработката на които е вложена много любов и желание, за изплитането им е използвана висококачествена прежда и е обърнато внимание на всеки детайл.


Надявам се този магазин да се превърне в любимо място за почителите на плетивата и ръчната изработка.